nieuws

ING lost staatssteun deze week af

Branche

ING gaat komende vrijdag de laatste € 1,025 mld euro aan staatssteun terug betalen aan de overheid. Dat heeft de bank bekendgemaakt bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal van 2014. Daar bleek ook dat de winst van de bank met een derde gegroeid is ten opzichte van een jaar eerder.

ING lost staatssteun deze week af

ING kreeg in 2009 € 10 mld aan kapitaalsteun van de overheid. Van dat bedrag plus € 3,5 mld aan rente en premies zal komende vrijdag het laatste gedeelte teruggestort worden, een halfjaar voor het einde van het afgesproken schema. ING gaf eerder aan de laatste betaling nog uit te stellen tot de stresstest van de Europese Centrale Bank. Door het succesvolle slagen voor die test en de succesvolle beursgang van NN Group is de afbetaling nu mogelijk. Daardoor kan het financieel concern ook over heel 2015 dividend uitbetalen aan de aandeelhouders.

Winst
De onderliggende nettowinst van ING was over het afgelopen kwartaal € 1,1 mld. Dat was ruim een derde eerder dan het derde kwartaal van vorig jaar. De bank profiteerde van hogere rentebaten en lagere voorzieningen voor slechte leningen. Topman Ralph Hamers gaf aan dat het herstel van de Nederlandse economie leidde tot een aantrekkende vraag naar krediet. De kredietverlening werd in het derde kwartaal met € 3,3 mld uitgebreid.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel