nieuws

Hans Hagenaars weg bij ING Nederland

Branche

Hans Hagenaars (53) vertrekt als directeur Particulier bij ING Nederland. Hij zat tien jaar in de directie. Vincent van den Boogert (45) volgt hem per 1 december op. Volgens een ING-woordvoerder gaat het om een reguliere directiewisseling. Hagenaars heeft nog geen nieuwe baan.

Hans Hagenaars weg bij ING Nederland

De vertrekkende directeur zorgde dit voorjaar nog voor ophef door aan te kondigen dat ING bedrijven inzicht wilde gaan geven in het betalingsgedrag van zijn klanten, zodat zij gerichter kunnen adverteren. Dat leidde tot een storm van kritiek op de bank.
Hagenaars kwam in 1999 in dienst van ING Groep na een aantal commerciële functies bij ABN Amro en later Allianz. Hij vervulde diverse commerciële managementfuncties bij Postbank, waar hij in 2004 werd benoemd als lid van de directie. In 2006 ontwikkelde hij het strategisch plan om Postbank en ING Bank samen te voegen tot een nieuw bedrijf onder de merknaam ING. Vanaf 2007 was hij directeur Marketing binnen ING Nederland. In 2010 werd hij verantwoordelijk voor het kantorennet en de adviesorganisaties rondom Hypotheken en MKB. Sinds begin 2012 gaf hij als directeur Particulier leiding aan het gehele particuliere & private banking bedrijf van ING Nederland.

Opvolger
Vincent van den Boogert kwam in 1995 ING binnen als managementtrainee. In 2001 werd hij directeur Postbank Advies en in 2007 directeur Marketing bij de Postbank. Hij was daarna directeur Productmanagement in de directie van ING Retail Nederland en werkte ook bij ING Bank Turkije als Deputy CEO/Head of Retail. Als directeur Marketing binnen het particuliere bedrijf van ING Domestic Bank Nederland gaf hij daarna leiding aan Marketing, Customer Intelligence, Commercial Pricing en Communicatie.

Reguliere wisseling
Voor het vertrek van Hagenaars wordt geen reden gegeven. Een reguliere directiewisseling, zo heet het. Nick Jue, directievoorzitter ING Nederland: “We zijn Hans Hagenaars zeer dankbaar voor de grote bijdrage die hij heeft geleverd aan het succes van ons Nederlandse retailbedrijf en de doorontwikkeling van ING in de Nederlandse markt. Mede dankzij Hans staat er nu een financieel solide particulier bedrijf, met sterk ontwikkelde distributiekanalen, groeiende marktaandelen en een sterke verbetering van de klanttevredenheid. Ik wens hem alle goeds voor de toekomst. Met Vincent van den Boogert hebben we een waardig opvolger en ook hem wens ik alle succes toe.”

Reageer op dit artikel