nieuws

Delta Lloyd haakt af in race om Reaal

Branche

Delta Lloyd haakt af in race om Reaal

Delta Lloyd was samen met ASR de voornaamste kandidaat om mede-verzekeraar Reaal over te nemen, maar uit het kwartaalverslag valt op te maken dat Delta Lloyd niet langer op overnamekoers ligt. De verzekeraar zegt zich te richten op ‘autonome groei’.

In het kwartaalverslag staat: “Delta Lloyd blijft gericht op de huidige strategie van autonome groei in combinatie met een producten- en dienstenaanbod van topkwaliteit en strikte kostenbeheersing. Aan deze strategie geven wij de voorkeur boven ons actief te mengen in de consolidatie die zich op dit moment afspeelt op de Nederlandse verzekeringsmarkt.” Hiermee lijkt Delta Lloyd aan te geven dat een overname niet langer een optie is, terwijl de verzekeraar eerder, net als ASR, prominent werd genoemd als overnamekandidaat.”

Premie-inkomen
Uit de cijfers bleek ook dat het premie-inkomen van Delta Lloyd het afgelopen jaar flink is gedaald: met 17% van € 3,6 mld in het derde kwartaal van 2013 naar € 3,0 mld in het afgelopen kwartaal. Dat wordt voornamelijk veroorzaakt doordat Delta Lloyd minder actief is in de buy-outs van oude pensioenfondsen. Het bruto premie-inkomen in Leven daalde daardoor van € 2,5 mld naar € 1,9 mld. Bij Schade daalde het inkomen van € 1,1 mld naar € 1,0 mld, volgens Delta Lloyd door een strikter acceptatiebeleid.

Bestuursvoorzitter Niek Hoek was tevreden met de cijfers: “We laten een bevredigende commerciële prestatie zien, met gezonde en winstgevende nieuwe productie in zowel ons leven- als schadebedrijf en een onverminderd sterke positie in nieuwe periodieke levenpremies. Delta Lloyd streeft naar autonome, winstgevende groei op haar thuismarkten. Daarbij blijft onze kapitaalpositie robuust. Met het oog op een langdurig lage rente hebben wij de op marktwaarde gebaseerde voorzieningen voor onze klanten met nog eens € 4,4 miljard versterkt. Ondanks deze reservering nam ons eigen vermogen toe met € 113 miljoen. Onze wettelijke (IGD) solvabiliteit wordt gesteund door een solide toename van kapitaal, maar de verbetering werd gedrukt door ongunstige renteontwikkelingen. Wij streven ernaar dat de wettelijke (IGD) solvabiliteit van de groep eind dit jaar boven 200% ligt. En wij streven naar een verlaging van de premie op het dividend in aandelen naar 2% bij het slotdividend over 2014.”

Reageer op dit artikel