nieuws

De Ruimtemakers trappen af

Branche

De Ruimtemakers trappen af

De website van de Ruimtemakers staat live. De website is ontwikkeld om het MKB kennis te laten maken met de werkwijze van de Ruimtemakers, adviseurs die in samenwerking met Avéro Achmea, communicatief risicomanagement  vernieuwend in de markt willen zetten. De volgende stap is een  Ruimtemakers-community waar adviseurs, partners en Avéro Achmea kennis met elkaar delen. 

Avéro Achmea heeft in maart 2014 het programma De Ruimtemakers in de markt gezet.  Het programma richt zich op adviseurs die op vernieuwende wijze een omslag willen maken van verzekeringsadvies naar risicomanagement advies.De Ruimtemakers maakt onderdeel uit van het dienstenprogramma voor adviseurs, waarmee invulling aan het duurzame succes van adviseurs wordt gegeven.

In 2 jaar tijd gaan ongeveer 40 kantoren deelnemen aan het Ruimtemakers-programma. Adviseurs worden in zes maanden tijd opgeleid tot begeleider van het risicomanagement proces. Dit gebeurt in samenwerking met Business School Nederland. Het zwaartepunt daarbij ligt niet zozeer op kennis, maar veel meer op vaardigheden en competenties. Het Action Learning principe staat garant voor een hoge mate van praktische toepasbaarheid van theorie en leren vanuit de praktijk. Door dit programma kunnen adviseurs zelf een nieuw dienstenmodel of businessmodel ontwikkelen.

Breder perspectief

Een Ruimtemaker creëert een unieke positie om in een breder perspectief met de ondernemer in gesprek te gaan. En begeleidt ondernemers bij de bewustwording van de keuzes die nodig zijn om de continuïteit van hun bedrijf te waarborgen. Keuzes die risico’s verminderen, voorkomen of juist accepteren. Dit leidt tot lagere kosten, efficiënter werken en een beter inzicht in de bedrijfsmatige risico’s.

Voor het programma de Ruimtemakers zijn diverse middelen ontwikkeld die in de praktijk gebruikt kunnen worden. Eén van deze middelen is vernieuwde website waarmee Avéro Achmea een positie in de MKB markt wil  innemen op het gebied van risicomanagement. Daarnaast  moet de website als leadgenerator fungeren voor de Ruimtemakers.
Kennismaking 
Kom kennismaken met de Ruimtemakers tijdens de VB dag op 25 november en schrijf u in!

Reageer op dit artikel