nieuws

AFM onderzoekt zakelijke markt en vakbekwaamheidseisen

Branche

AFM onderzoekt zakelijke markt en vakbekwaamheidseisen

De AFM gaat de semi-publieke sector en het mkb vragen naar hun ervaring met financiële dienstverleners. Maar ook de dienstverleners zelf komen aan bod bij de toezichthouder. De AFM gaat hen vragen naar hun mening over de vakbekwaamheidseisen.

De AFM heeft de enquête onder de zakelijke markt verspreid omdat er nog steeds signalen zijn dat zakelijke partijen in sommige gevallen niet optimaal worden geholpen. Daarom is aan 6.000 organisaties gevraagd om een online enquête in te vullen. Doel van de verkenning is dat de AFM wil onderzoeken of de zakelijke markt meer aandacht verdient. Aan de hand van de enquête hoopt de toezichthouder te bepalen waar toekomstig onderzoek zich op zou moeten richten

Vakbekwaamheid
Dienstverleners zelf mogen ook een enquête invullen. De AFM gaat duiken in de ervaringen met de nieuwe vakbekwaamheidseisen. De toezichthouder vroeg begin dit jaar al naar de meningen van de examinandi en nodigt dienstverleners nu opnieuw uit op deel te nemen aan de enquête. “We willen graag weten wat er volgens u goed gaat en wat er beter kan. De AFM is geïnteresseerd in alle meningen. Ook als u een uitgesproken voor- of tegenstander bent, horen we dat graag”, schrijft de toezichthouder.

De enquête kan hier ingevuld worden.

Reageer op dit artikel