nieuws

Aegon zou miljoenen in clustermunitie beleggen

Branche

Verzekeraar Aegon zou via Amerikaanse dochterbedrijven miljoenen beleggen in producenten van verboden clustermunitie. Dat schrijft vredesorganisatie PAX. Andere beleggers in Nederland zouden op dat gebied niet beleggen. Aegon zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de bedoelde investeringen

Aegon zou miljoenen in clustermunitie beleggen

PAX brengt elk jaar in beeld hoeveel bedrijven uit de financiële sector beleggen in fabrikanten van clustermunitie. Over de periode 2011-2014 gaat het om een bedrag van $ 27 mld. Aegon is volgens PAX voor een slechts een schamel gedeelte van dat bedrag, $ 3,2 mln verantwoordelijk. Daarmee blijft de verzekeraar binnen de regels. Maar, zegt PAX: “Dat betekent natuurlijk niet dat ze acceptabel zijn. Het wordt tijd dat Aegon hieraan een eind maakt.”

Ten onrechte
Aegon laat in een reactie weten dat de investering die PAX aanhaalt ten onrechte aan Aegon gekoppeld wordt. De beleggingen zouden ooit zijn gedaan om de risico’s af te dekken op verzekeringen die het Amerikaanse levensverzekeringsbedrijf van Aegon inmiddels heeft overgedragen aan branchegenoot Wachovia. “Wij hebben daar geen invloed meer op”, zegt een woordvoerder van de verzekeraar, die benadrukt dat het beleid van Aegon is om niet te beleggen in clustermunitie.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel