nieuws

ABN Amro wint Nationale Schrijfwedstrijd

Branche

ABN Amro-man Pieter Eikelboom heeft op 20 november de Gouden Veer 2014 voor de beste tekst over geldzaken ontvangen. Zijn versie van de algemene voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering van ABN Amro werd door de jury van de Nationale Schrijfwedstrijd als beste verkozen uit 85 inzendingen.

ABN Amro wint Nationale Schrijfwedstrijd

Eikelboom, die als senior verzekeringsspecialist bij ABN Amro werkt, ontving de prijs uit handen van Merel van Vroonhoven, AFM-bestuursvoorzitter in het Tolhuis in Amsterdam.
Van Vroonhoven over de keuze van de jury voor de algemene voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering van ABN Amro: “Pieter Eikelboom heeft met zijn team in zijn nieuwe versie van de voorwaarden alle zeilen bijgezet om de klant zo duidelijk mogelijk te vertellen wat die verzekering wel en niet dekt, welke procedures er gelden, welke mogelijkheden en uitkomsten zich kunnen voordoen.”

Volgens de jury lieten alle inzendingen zien dat financiële dienstverleners enorm hun best doen om klanten met duidelijke teksten tegemoet te komen, de een met overtuigender resultaten dan de ander. In deze tijd noodzakelijk in de strijd om marktaandeel én voor het vertrouwen in de sector, meent de jury.

Tweede werd Beryl Ho, communicatieadviseur bij ING, met een overzichtelijke beschrijving van de Overstapservice van de ING, voor nieuwe klanten die hun rekening bij een andere bank opzeggen.

De overige drie genomineerden waren Sibylla Bantema voor een hypotheekofferte van Aegon, Muriël Blok voor een brochure over hypotheekleningen in veranderende tijden van Delta Lloyd, Ton van den Aker en Jan Beesems voor een hypotheekofferte van Centraal Beheer Achmea.

De Gouden Veer
De Nationale Schrijfwedstrijd is een gezamenlijk initiatief van Schouten Nelissen, Rijksuniversiteit Groningen, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de AFM en Tekstblad, tijdschrift over tekst en communicatie.

Reageer op dit artikel