nieuws

Verbond lanceert platform voor financiële educatie

Branche

Het Verbond van Verzekeraars heeft Fix Je Risk, een platform voor financiële educatie, online gezet. Via de site kunnen basisscholen onder meer lespakketten en gastlessen over de basisprincipes van verzekeren. Het Verbond werkt voor het platform samen met de Week van het geld.

Verbond lanceert platform voor financiële educatie

Op de site van Fix Je Risk biedt het Verbond van alles aan om kinderen meer te leren over verzekeren. Op de site valt te lezen: “Verzekeraars vinden het belangrijk dat kinderen al jong leren omgaan met geld en risico’s. Jong geleerd is immers oud gedaan. Fixjerisk.nl helpt daarbij! Met een spel, gastlessen op school en een musical maken kinderen kennis met verzekeren. Waarom betaal je premie betalen en wat is een polis? En wanneer is verzekeren nodig en wanneer juist niet? Ze ontdekken al snel dat het slim is hier kritisch over na te denken.”

Musical
Naast gastlessen en lespakketten biedt Het Verbond ook een musical en een bordspel aan op de site. Tijdens het bordspel doorlopen de spelers een schooljaar, waarin allerlei risico’s en problemen voorbijkomen en de leerlingen polissen kunnen sparen. De musical gaat over leerlingen van een groep 8 die gespaard hebben om naar een concert te gaan ter afsluiting van het jaar. De leerlingen leren samen om genoeg geld bij elkaar te brengen, maar op het eind wordt alles gestolen.

Reageer op dit artikel