nieuws

Stijging van toezichtkosten niet onbeperkt

Branche

De Tweede Kamer heeft de Wet bekostiging financieel toezicht aangenomen, waarin wordt bepaald dat de sector in het vervolg zelf de toezichtkosten moet ophoesten. Wel is in de wet opgenomen dat de kosten niet onbeperkt mogen stijgen.

Stijging van toezichtkosten niet onbeperkt

Dat heeft de financiële sector te danken aan een amendement van Aukje de Vries (VVD). Dat amendement regelt dat de totale toezichtskosten van DNB en de AFM in principe alleen met inflatiecorrectie mogen stijgen. Maar in ‘bijzondere omstandigheden’ heeft de regering wél de vrijheid om het toezicht aan te laten passen, ook als daar een kostenstijging voor nodig is die hoger is dan de inflatiecorrectie. Dan wordt het besluit van de ministers nader gemotiveerd en toegestuurd aan de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel