nieuws

NN Bank komt met creditcard

Branche

Nationale-Nederlanden Bank introduceert vandaag een eigen creditcard en zet daarmee de stap naar een volledige retailbank. “Alle ingrediënten zijn er. We zitten al in hypotheken, sparen, kredieten en beleggen, daar komt nu ook een betaalpas bij”, zei topman Erik Muetstege tegen het ANP.

NN Bank komt met creditcard

De creditcard is volgens NN Bank voorzien van de modernste technologie, die bijvoorbeeld ook contactloos betalen mogelijk maakt. Daarnaast doneert de bank in ieder geval de komende twee jaar tien cent per transactie aan LINDA.foundation, een stichting die alleenstaande ouders met een minimaal inkomen financieel steunt.

Muetstege meldt dat de bank geen betaalrekeningen aanbiedt.”Dan moet je een heel netwerk van bijvoorbeeld kantoren en pinautomaten onderhouden. Dat brengt hoge kosten met zich mee”, aldus Muetstege.

NN Bank wil met nieuwe hypotheek- en spaarproducten een plek veroveren in de bancaire markt. “Wij kijken naar behoeftes in de markt”, aldus de topman. De hypotheektoezegging vooraf aan potentiële huizenkopers, waar NN sinds kort mee adverteert, is daar volgens Muetstege een voorbeeld van.

Ondernemersdesk
Ook heeft NN Bank een zogenoemde ondernemersdesk ingericht. “Die behandelt hypotheekaanvragen van mensen met een balans en een winst- en verliesrekening in plaats van een loonstrookje”, zei Muetstege. Een groep die door de opmars van flexwerken ook nog eens steeds groter wordt. “Het is een stuk ingewikkelder, maar die mensen moeten ook kunnen wonen.”

Vergunning
In tegenstelling tot veel andere brede financiële concerns houdt NN vast aan een bank- en een verzekeringsdeel. “Die twee werelden zijn naar elkaar toe aan het groeien. Het gaat erom dat je voorziet in een vraag naar vermogensopbouw. Of je dat nou doet met een verzekeringsvergunning of een bankvergunning, dat maakt de klant niets uit. Die wil gewoon een financiële oplossing,” aldus Muetstege.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel