nieuws

Kwart Nederlanders staat open voor adviesgesprek via webcam

Branche

Kwart Nederlanders staat open voor adviesgesprek via webcam

Uit onderzoek van ABN Amro blijkt dat 24% van de Nederlanders openstaat voor een hypotheekadviesgesprek via de webcam. 93% denkt dat de kwaliteit van het webcamadvies hetzelfde is als bij een face to face hypotheekgesprek. Wel denkt een op de vier dat het lastiger is om een klik te hebben met een adviseur.

Bij ABN Amro zijn sinds oktober 2011 ruim 6.000 hypotheekgesprekken via de webcam gevoerd. De geldverstrekker is gestart met een campagne om deze manier van hypotheekadvies verder onder de aandacht te brengen. “Via een goed beveiligde online omgeving voeren klant en adviseur het hypotheekgesprek. Bezoek aan een bankkantoor is niet meer nodig. De adviseur kan de berekeningen die hij maakt, direct via de computer laten zien aan de klant. En de klant hoeft voor het (eventueel aanvullend) overleggen van documenten niet naar een bankkantoor”, aldus de bank.

Voordeel
Uit het onderzoek blijkt dat de ondervraagden als grootste voordeel aangeven dat het hypotheekgesprek vanuit huis kan worden gevoerd. Ook het feit dat het gesprek buiten kantoortijden plaats kan vinden, bestempelen de respondenten als positief. Zij geven aan het liefst vroeg in de avond een hypotheekgesprek te voeren.

Reageer op dit artikel