nieuws

Independer juicht waarschuwend Radar toe

Branche

Ruud Martens, algemeen directeur van Independer, heeft instemmend gereageerd op de uitzending die Tros Radar gisteravond over vergelijkingssites maakte. Volgens Radar lijken sommige vergelijkingssites meer op ‘doorklikmachines’, kritiek die door Martens wordt toegejuicht.

Independer juicht waarschuwend Radar toe

Martens schrijft op de site van de vergelijker: “Independer is blij met het feit dat Tros Radar aandacht besteedde aan vergelijkingssites waarvoor je als consument ‘moet oppassen’. Uiteraard juichen wij dergelijke waarschuwingen alleen maar toe. Gelukkig zijn er ook vergelijkingssites die wel werken met een AFM-vergunning, die zich aan de regels houden, transparant zijn over hun werkwijze en verdiensten en die de consument een brede correcte en objectieve vergelijking willen bieden. Deze werkwijze geldt niet alleen voor Independer, ook voor andere professionele partijen als HoyHoy en De Consumentenbond.”

Independer benadrukt dat het al jaren met een AFM-vergunning werkt. Die vergunning wordt komende maand verplicht gesteld. Volgens Martens komt daarmee niet automatisch een einde aan de door Radar aangestipte praktijken. Martens: “Toch blijft het ook na november oppassen voor sites die geen echte vergelijking maken, maar een lijstje tonen op basis van een profiel. Zij kunnen nog steeds zonder vergunning opereren en hoeven zich niet te houden aan de door AFM gewenste transparantieregels.”

Reageer op dit artikel