nieuws

Cifid biedt platform voor complimenten

Branche

Het is niet alleen maar ellende in de verzekeringsbranche, wil Gérard Teurlings, voorzitter van Financiële Dienstverleners Brabant (FiDiB), benadrukken. Daarom heeft hij het Complimenteninstituut Financiële Dienstverlening (Cifid) opgericht, om de positieve toon ook te laten horen.

Cifid biedt platform voor complimenten

De voorzitter van de Brabantse assurantieclub kwam begin dit jaar op het idee. “De assurantieclub moet zichzelf opnieuw uitvinden, dus zijn wij continu met vernieuwing bezig. Tijdens ons nieuwjaarsdebat merkte ik dat veel mensen negatieve reacties geven. Dat is waar het Cifid over gaat, we willen zorgen dat mensen elkaar weer een compliment geven als het goed gaat. Als je in termen van zwart-wit denkt, wordt er in onze branche een beetje zwart gedacht.”

Compliment
In plaats van te blijven hangen in het negatieve, zou Teurlings graag zien dat de dingen die goed gaan ook benoemd worden. “Ik wil gewoon dat mensen elkaar complimenten gaan geven. Dat kunnen adviseurs onderling zijn, maar bijvoorbeeld ook een adviseur aan een schadebehandelaar die een zaak goed heeft opgepakt. Iedereen kan complimenten aandragen over een positieve gebeurtenis. Wij willen inzichtelijk maken dat er heel veel goede en positieve dingen gebeuren binnen de financiële dienstverlening, voor zowel de consumenten als iedereen die in de branche werkt.”

Het online platform van het Cifid is op dit moment nog niet online, maar mensen die al graag een compliment willen uitdelen, kunnen die mailen naar het FiDiB. Teurlings benadrukt dat het Cifid geen grap is of een parodie. “Cifid is een serieuze instelling die bij wil dragen aan een positieve houding ten opzichte van de financiële dienstverlening.”

Reageer op dit artikel