nieuws

CDFD wil volmacht opnemen in examenstelsel

Branche

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) overweegt om de Gevolmachtigde Agent op te nemen in het vakbekwaamheidsbouwwerk. In opdracht van het ministerie van Financiën heeft het college een conceptadvies opgesteld over het regelen daarvan.

CDFD wil volmacht opnemen in examenstelsel

Dat betekent ook dat de vakbekwaamheidseis ten opzichte van gevolmachtigde agenten op dit moment opgeschort is. Het CDFD heeft marktpartijen gevraagd om uiterlijk 21 november te reageren op het advies van het college. Daarin staat geschreven dat het CDFD adviseert om een module Wft-Basis Volmacht toe te voegen aan de nieuwe Wft-examens, over een PEplus-module wordt niet gerept. Als het ministerie van Financiën akkoord gaat met de wensen van het CDFD, zal er een overgangsperiode van twee jaar opgenomen worden.

Reageer op dit artikel