nieuws

CCS verzorgt software voor Japanse volmacht in Nederland

Branche

Aanbieder van verzekeringssoftware CCS gaat de schaderegistratie en -automatisering regelen voor het Nederlandse volmachtbedrijf Sompo Japan Nipponkoa Nederland. Dit bedrijf gaat schades van Japanse verzekerden die zaken in Europa doen regelen.

CCS verzorgt software voor Japanse volmacht in Nederland

Daarvoor maakt de Japanse verzekeraar gebruik van Roundcube, het nieuwe front- en backofficesysteem van CCS. Jimmy Guman, managing director van de Nederlandse volmachtstak: “Roundcube voldoet volledig aan de behoefte die we hebben en zij konden het zo van de plank trekken. Dat maakt het voor ons wel heel aantrekkelijk. Wij gaan het inzetten voor zowel Marine als Liability Claims.”

Sompo Japan Nipponkoa, het moederbedrijf, is de grootste schadeverzekeraar van Japan. Het bedrijf heeft meer dan 27.000 medewerkers, 231 kantoren in 32 landen en de premieomzet in 2013 was € 15 mld. De Japanners werken met claims agents die worden ingeschakeld als verzekerden een schadeclaim krijgen of zelf schade hebben. De agents registreren de schades in het systeem en rapporteren aan Japan. CCS toont zich trots met de nieuwe klant. Directeur Pieter Paul van den Beek: “Goed om te zien dat ons nieuwe product Roundcube ook internationaal gezien wordt als een systeem met de blik op de toekomst. Er moeten zo min mogelijk mensenhanden aan te pas komen. Wij zijn dan ook heel trots dat Sompo Japan Nipponkoa Nederland heeft gekozen voor Roundcube.”

Reageer op dit artikel