nieuws

Akkoord over cao Delta Lloyd

Branche

Delta Lloyd en de vakbonden FNV Bondgenoten, De Unie en Dienstenbond CNV hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt over een nieuwe driejarige cao en het sociaal plan. Dat meldt de verzekeraar. Het akkoord kwam moeizaam tot stand.

Akkoord over cao Delta Lloyd

De onderhandelingen over de nieuwe cao werden een maand geleden nog afgebroken en werknemers beraadden zich destijds op acties. Zij wilden meer koopkracht, afspraken over duurzame inzetbaarheid en een nieuw sociaal plan. De vakbonden beklaagden zich over de houding van Delta Lloyd, dat alleen wilde spreken over versoberingen en de wensen van de werknemers nauwelijks tegemoet sinds de start van de onderhandelingen eind september 2013.

Een maand later ziet de wereld er heel anders uit en is er op hoofdlijnen een akkoord bereikt tussen de partijen. De komende tijd gaan de verzekeraar en de bonden het akkoord, dat geldt voor de ruim 4.000 medewerkers van Delta Lloyd, verder uitwerken.

Reageer op dit artikel