nieuws

Aegon compenseert klanten Zeeuwse oplichter

Branche

De klanten die via Aegon zijn opgelicht door de tot gevangenisstraf veroordeelde Zeeuwse tussenpersoon, zijn door Aegon volledig gecompenseerd. De verzekeraar verwacht niet dat de tussenpersoon zelf de middelen heeft om de klanten alsnog schadeloos te stellen.

Aegon compenseert klanten Zeeuwse oplichter

Aegon is een van de partijen die slachtoffer werd van de 58-jarige tussenpersoon uit Goes die is veroordeeld wegens grootschalige oplichting. Hij wist de verzekeraar te bewegen tot de afgifte van een geldbedrag van ongeveer € 123.000. De tussenpersoon verstuurde adreswijzigingen van cliënten naar Aegon en gaf vervolgens zijn eigen adres of dat van zijn schoonmoeder op. Vervolgens deed hij een verzoek tot het afkopen van bijvoorbeeld een levensverzekering en ondertekende hij de Akkoordverklaring Opname met een valse handtekening.

Doortrapt
Op de vraag of Aegon niet oplettender had moeten zijn, zegt woordvoerder Christoph Linke: “Het gaat in deze zaak om een doelbewuste en doortrapte manier om zowel de klanten alsook Aegon op te lichten. De tussenpersoon deed ook de belastingaangifte van de getroffen klanten. Uiteindelijk is de zaak aan het licht gekomen door een oplettende klant die Aegon inlichtte. Op dat moment kon Aegon maatregelen nemen tegen de adviseur.”

Andere adviseur
De woordvoerder meldt verder dat de klanten door Aegon volledig zijn gecompenseerd. “Wij hebben daartoe besloten omdat het niet te verwachten valt dat de tussenpersoon de middelen heeft om de klanten alsnog te compenseren. Wij hebben tevens bemiddeld bij het vinden van een andere adviseur die deze klant adviseert.”

De rechter bepaalde dat de tussenpersoon als bijkomende straf vijf jaar lang geen beroep in de financiële dienstverlening mag uitoefenen. Linke geeft aan dat Aegon nooit weer zaken met hem zal doen, mocht hij ooit weer in de branche opduiken.

Reageer op dit artikel