nieuws

Advieskeuze.nl maakt opleidingsniveau transparant

Branche

Advieskeuze.nl gaat samenwerken met Hoffelijk Financieel om inzicht te bieden in het opleidingsniveau van de aangesloten adviseurs. De adviseurs die aangesloten zijn bij de vergelijkingssite kunnen via een koppeling met de opleider hun opleidingsgegevens gaan tonen op de website.

Advieskeuze.nl maakt opleidingsniveau transparant

Christian Bouter legt uit wat de koppeling inhoudt: “Op Advieskeuze.nl hebben alle financieel advieskantoren in Nederland een eigen profiel. Ook alle medewerkers van het kantoor kunnen hierop met een eigen pagina getoond worden. Om de vakbekwaamheid op deze persoonlijke pagina te tonen heeft Advieskeuze.nl een koppeling tot stand gebracht met het Wft-portfolio van Hoffelijk Financieel. Iedere financieel adviseur kan hierin alles gratis registreren wat met zijn of haar vakbekwaamheid te maken heeft, zoals diploma’s, certificaten en (bovenwettelijke) erkenningen. Ongeacht bij welk opleidingsinstituut deze behaald zijn.”

Omwisselactie
De adviseurs kunnen ook tegen betaling hun opleidingsgegevens laten checken door Hoffelijk Financieel. Dit in het kader van de Omwisselactie van het CDFD. Bouter: “Voor dezelfde investering worden diploma’s niet alleen omgewisseld, maar ontvangt de adviseur ook een uitgebreide rapportage met opleidingsadviezen. En als extra service wordt het ‘Gecheckt door Hoffelijk’ logo op de persoonlijke pagina van de adviseur op Advieskeuze.nl getoond. Bij adviseurs met dit logo weet de consument dus zeker dat hij kan vertrouwen op de kwalificaties.”

Wesley van ‘t Hof, directeur van Hoffelijk Financieel, benadrukt het belang van de aantoonbare vakbekwaamheid voor de klanten van de adviseurs: “Iedere consument verdient financiële rust en het is dan ook van groot belang dat wanneer een hoge advieskwaliteit ervaren wordt, deze ook daadwerkelijk is geboden. Het inzichtelijk en vergelijkbaar maken van geverifieerde kwalificaties op Advieskeuze.nl is een stimulans voor goede financieel adviseurs en zal de algehele advieskwaliteit naar een hoger plan tillen.”

Reageer op dit artikel