nieuws

Werknemers van Delta Lloyd gaan actie voeren

Branche

Donderdag 18 september gaan werknemers van Delta Lloyd Groep protesteren tegen de vastgelopen onderhandelingen over een cao, pensioenregeling en sociaal plan, melden de vakbonden FNV Finance, De Unie en CNV Dienstenbond. Volgens de bonden wordt het een ludieke actie, waarbij de werknemers protesteren tegen de “sprookjes van Delta Lloyd”.

Werknemers van Delta Lloyd gaan actie voeren

De werknemers die deelnemen aan de actie, zijn in het zwart gekleed, delen bij de ingang een sprookje uit aan hun collega’s en zullen tijdens de bijeenkomst niet applaudisseren, aldus de persaankondiging.

Vorige week werden door de bonden de onderhandelingen over een nieuwe cao, pensioenregeling en een nieuw sociaal plan afgebroken. De reactie van Delta Lloyd op het vastgelopen cao-overleg was toen: “Bij financials wordt erg goed verdiend, nu vragen wij om pas op de plaats te maken. Niet gek want Delta Lloyd is ongeveer de enige financial die afgelopen jaren geen nullijn en geen grote ontslagrondes heeft gehad.”

Gerard van Hees, bestuurder van FNV Finance, vindt het onverteerbaar en onverkoopbaar dat de bedrijfstop en de aandeelhouders ‘cashen’, maar de medewerkers nul op het rekest krijgen. Martijn den Heijer, bestuurder bij CNV Dienstenbond vult aan: “Het is treurig dat de werkgever na tien maanden van onderhandelen de alleszins redelijke wensen van haar medewerkers niet wil honoreren.”

De werknemers van Delta Lloyd willen meer koopkracht, afspraken over duurzame inzetbaarheid en een nieuw sociaal plan. Emanuel Geurts, belangenbehartiger bij De Unie: “Ik wens de heer Niek Hoek een mooi afscheid toe, maar het cadeau voor zijn medewerkers ontbreekt nog.”

Reageer op dit artikel