nieuws

Tros Radar opent meldpunt voor twijfelaars over compensatie woekerpolis

Branche

Televisieprogramma Tros Radar gaat vanavond een meldpunt openen voor woekerpolishouders die hun twijfels hebben bij de hoogte van hun compensatiegedrag. Het meldpunt is bedoeld voor klanten die graag inzicht willen krijgen in de manier waarop hun compensatie berekend is.

Tros Radar opent meldpunt voor twijfelaars over compensatie woekerpolis

Radar schrijft dat het al eerder pogingen heeft ondernomen om de berekeningen los te krijgen van de verzekeraars, maar het heeft hier geen antwoord op gekregen. “Verzekeraars verschuilen zich achter termen als ‘bedrijfsgevoelige informatie’ en geven aan dat het te kostbaar zou zijn om de berekeningen mee te sturen”, schrijft het consumentenprogramma. “Als consument is het op dit moment onmogelijk of de toegekende bedragen kloppen.”

Pieter Lijesen van Stichting Woekerpolisproces maakte eerder vandaag bekend ASR gedagvaard te hebben omdat de verzekeraar gedupeerden geen inzicht biedt in de berekeningen voor de compensatie van een woekerpolis. Lijesen is vanavond om 20.30 op NPO 1 ook te zien bij Tros Radar, dat aandacht schenkt aan het onderwerp. Het meldpunt van het programma is hier te vinden.

Reageer op dit artikel