nieuws

Sterke stijging van faillissementen in financiële sector

Branche

Het aantal faillissementen in de financiële dienstverlening heeft in de eerste helft van 2014 een flinke vlucht genomen. Daarmee gaat de sector niet mee in de trend over heel Nederland gezien. De verwachting is namelijk dat het aantal faillissementen in Nederland zal dalen.

Sterke stijging van faillissementen in financiële sector

Dat blijkt uit cijfers van kredietverzekeraar Atradius. Maar in de financiële sector sloten in het eerste halfjaar van 2014 486 bedrijven de deuren. In de tweede helft van het vorige jaar gingen er nog 375 bedrijven op de fles, waardoor het aantal faillissementen met 30% steeg. Atradius verwacht dat er de komende jaren minder bedrijven failliet gaan. John Lorié, hoofdeconoom van Atradius: “Het is zeer bemoedigend te zien dat het aantal bedrijfssluitingen in de eurozone voor het eerst in zes jaar daalt, echter het herstel is nog zwak en kwetsbaar.”

Reageer op dit artikel