nieuws

Omnis gaat samenwerken met Fpoint en scheidt advies en bemiddeling

Branche

Omnis Financieel Adviesgroep heeft een samenwerking opgezet met Fpoint Financiële Diensten van Ab Flipse, voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl. Beide partijen spreken van een ‘unieke samenwerking tussen financieel adviseur en bemiddelaar’. 

Omnis gaat samenwerken met Fpoint en scheidt advies en bemiddeling

Catrinus Keegstra, directeur van Omnis, zegt dat voor het eerst advies en bemiddeling gescheiden worden: “We zetten de voordelen van onze sterke bemiddeling in voor onze eigen adviescliënten en nu ook voor de cliënten van Fpoint. Op deze wijze werken we voor het eerst met eerst met een echte scheiding tussen advies en bemiddeling. De samenwerking is gebaseerd op vertrouwen. Wij bemiddelen op basis van een advies van een derde en dat kan alleen als je zorgvuldige afspraken maakt over de wijze van advisering en de betrokkenheid van beide partijen bij het uiteindelijke advies.”

Keegstra spreekt van een ‘logisch’ model: “Uiteindelijk resulteert dit in een WFT-compliant adviesrapport en meer keuzevrijheid voor de cliënt. Wij denken dat dit model grote kansen heeft. Het staat garant voor het juiste advies én uitstekende transparante tarieven en voorwaarden. Het is eigenlijk logisch dat ieder zijn rol in keten neemt.” De samenwerking tussen Omnis en Fpoint is deze zomer ingegaan.

Reageer op dit artikel