nieuws

Joost Vink nieuwe baas van HDI-Gerling Nederland

Branche

Joost Vink nieuwe baas van HDI-Gerling Nederland

Joost Vink (55) wordt wat de aandeelhouders van HDI-Gerling betreft met ingang van 1 januari 2015 benoemd als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse tak. Vink volgt daarmee Edgar Puls op, die in april werd benoemd in de hoofddirectie van de moedermaatschappij.

Vink wordt ook benoemd als de managing director van het Nederlandse kantoor van HDI-Gerling. Vink is afkomstig van AIG Europe in Nederland waar hij leiding gaf aan meer dan honderd medewerkers. Eerder was hij bij Chartis/AIG Europe Limited in Londen lid van de Europese directie en gaf hij leiding aan de herverzekeringsactiviteiten. Bij HDI-Gerling wordt Vink verantwoordelijk voor sales & marketing, herverzekeringen en human resources. Het bestuur van de Nederlandse tak van de verzekeraar zal naast Vink gaan bestaan uit Walter Garhammer, Karl-Christian Hertenberger en Hans Muschter.

Ulrich Wollschläger, voorzitter van de raad van commissarissen van HDI-Gerling: “We zijn blij dat we met Joost Vink een erkend expert op het gebied van industriële- en herverzekeringen hebben kunnen aantrekken voor de top van onze Nederlandse vestiging. We zijn ervan overtuigd dat Joost Vink het uitstekende werk van Edgar Puls niet alleen zal voortzetten, maar ook zijn vele jaren ervaring in onze bedrijfstak zal gebruiken om de marktpositie van HDI-Gerling in Nederland verder te versterken. Met de benoeming van Joost Vink geeft HDI-Gerling opnieuw invulling aan haar beleid om de verantwoordelijkheid voor buitenlandse markten in handen te leggen van een manager afkomstig uit het betreffende land.”

Reageer op dit artikel