nieuws

Europese verzekeraars keren € 943 miljard uit

Branche

De gezamenlijke Europese verzekeraars hebben in 2013 € 943 mld uitgekeerd aan hun klanten. Het totaalbedrag aan binnengekomen premies lag  op € 1.119 mld. Dat blijkt uit cijfers van Insurance Europe, de Europese verzekeringskoepel waar het Verbond van Verzekeraars deel van uitmaakt.

Europese verzekeraars keren € 943 miljard uit

Het uitkeren van € 943 mld betekent een lichte daling (0,5%) ten opzichte van 2012, toen er op het continent in totaal € 948 mld werd uitgekeerd. De totale som van binnengekomen premies steeg wel met 2,4% (van € 1.093 mld in 2012). Europa blijft de grootste speler op de wereldwijde verzekeringsmarkt, met een aandeel van 35%. De Verenigde Staten volgt met een marktaandeel van 30%, kort voor Azië (28%).

Investeringen
Daarnaast maakte de organisatie bekend dat de totale investeringen van de Europese verzekeraars op € 8.5 biljoen zijn uitgekomen, een stijging van 3,2% ten opzichte van een jaar eerder. De organisatie verwacht wel dat toekomstige investeringen beperkter zullen zijn, vanwege de invoering van Solvency II. De consequentie daarvan zal volgens Insurance Europe zijn dat langetermijninvesteringen minder gunstig zijn.

Reageer op dit artikel