nieuws

Delta Lloyd: ‘Wij vragen werknemers om pas op de plaats te maken’

Branche

“Bij financials wordt erg goed verdiend, nu vragen wij om pas op de plaats te maken.” Dat zegt Delta Lloyd in reactie op het vastgelopen cao-overleg met de vakbonden.

Delta Lloyd: ‘Wij vragen werknemers om pas op de plaats te maken’

De verzekeraar zegt het te betreuren dat de vakbonden het overleg hebben opgeschort en hoopt dat de besprekingen snel kunnen worden hervat. “Uitgangspunt van het voorstel van Delta Lloyd zijn versobering en duurzame inzetbaarheid. Dit is een logisch voorstel gezien de ontwikkelingen in de financiële sector in de afgelopen jaren. De klant blijft vragen om minder kosten in verzekeringen en dus moeten de kosten blijvend omlaag. De afgelopen 5 jaren heeft Delta Lloyd 30% in totale operationele kosten gesneden, bij stijgende loonkosten. Kosten moeten echter nog verder omlaag en daarom kijken we naar het looncomponent. Bij financials wordt erg goed verdiend, nu vragen wij om pas op de plaats te maken. Niet gek want Delta Lloyd is ongeveer de enige financial die afgelopen jaren geen nullijn en geen grote ontslagrondes heeft gehad.”

Crisisagenda
Volgens FNV Finance komt het op de werknemers heel vreemd over dat Delta Lloyd een ‘crisisagenda’ uitrolt, terwijl het bedrijf niet in crisis is. Delta Lloyd reageert als volgt: “Wij draaien juist goed doordat we zo in de kosten snijden, tot nu toe zonder consequenties voor medewerkers. We kunnen goed blijven presteren als we doorgaan met in kosten snijden en dus iets versoberen.”

Reageer op dit artikel