nieuws

Cao-overleg bij Delta Lloyd loopt vast

Branche

Werknemers van verzekeraar Delta Lloyd gaan zich beraden op acties, zo berichten de vakbonden. Na tien maanden onderhandelen over een nieuwe cao, pensioenregeling en een nieuw sociaal plan tussen de Delta Lloyd Groep (DLG) en vakbonden FNV Finance, CNV Dienstenbond en De Unie zijn de onderhandelingen afgebroken.

Cao-overleg bij Delta Lloyd loopt vast

De werknemers van Delta Lloyd willen meer koopkracht, afspraken over duurzame inzetbaarheid en een nieuw sociaal plan.

Gerard van Hees, bestuurder FNV Finance, zegt: “Delta Lloyd wil alleen maar praten over versoberingen, daar komen we geen steek mee verder. Het bedrijf doet het erg goed. Voor de werknemers komt het heel vreemd over dat Delta Lloyd een crisisagenda uitrolt, terwijl het bedrijf niet in crisis is. De komende week worden er ledenbijeenkomsten georganiseerd op verschillende locaties om te praten over de vastgelopen onderhandelingen en het overgaan op acties, in welke vorm dan ook.’’

Dividend
Emanuel Geurts van De Unie zegt: “Delta Lloyd gaat op basis van hun mooie prestaties straks dividend uitkeren aan de aandeelhouders. Dat is goed nieuws. Alleen moet het personeel dat dat mogelijk heeft gemaakt verslechteringen accepteren. Dat klopt natuurlijk niet. Wij willen ook een faire deal!”

Martijn den Heijer, CNV Dienstenbond voegt toe: “Het is te gek voor woorden dat de Delta Lloyd Groep in tien maanden onderhandelen vakbonden amper tegemoet is gekomen, alleen maar vasthoudt aan versoberingen, en ze wat ons betreft hiermee geen blijk geven van de wil om met ons een nieuwe cao af te sluiten. Hier spreekt weinig waardering uit voor de medewerkers van de Delta Lloyd Groep.”

Delta Lloyd Groep (DLG) heeft in Nederland zo’n 5.000 medewerkers en is sinds maart van dit jaar genoteerd in de AEX. Het bedrijf is ook in België en Duitsland actief. Het heeft een eigen cao en pensioenfonds en is gevestigd in Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rotterdam en Helmond.

Reageer op dit artikel