nieuws

Opleidingsinstituten Welten en Dukers & Baelemans gaan fuseren

Branche

Opleidingsinstituten Welten en Dukers & Baelemans gaan fuseren

Welten Opleiding & Organisatieontwikkeling en Dukers & Baelemans hebben een intentieverklaring getekend om beide bedrijven samen te voegen en onder te brengen in Welten Opleidingen. Chris Baelemans van Dukers & Baelemans gaat het nieuwe opleidingsbedrijf aansturen. De verwachte fusiedatum is 1 november 2014.

Afgelopen vrijdag is in een vroegtijdig stadium het personeel op de hoogte gebracht van de plannen om te fuseren, meldt bestuursvoorzitter Cees Welten van Welten Holding, waaronder Welten Opleidingen valt. Reden hiervoor is dat er in de aanloop naar 2016 nog veel geïnvesteerd moet worden in de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en er reeds nu samengewerkt kan worden in de uitvoering van de Wft-opleidingen. “Nu kunnen we daar gezamenlijk in optrekken en daarmee een grotere vuist maken”, aldus Cees Welten.

“De omzetverwachting tot 2016 ziet er goed uit. Daarna willen we gezamenlijk nieuwe markten aanboren en een verbreding aanbrengen in de productenrange.” Dukers & Baelemans biedt naast Wft-gerelateerde opleidingen o.a. Ook al FFP-opleidingen. Nieuwe opleidingsmogelijkheden ziet het bedrijf in de accountancy- en zorgverzekeringsmarkt. Daarnaast wil de opleider zich nadrukkelijk richten op de trainingsaanbod op het gebied van vaardigheden voor de adviespraktijk.

Bij beide organisaties werken nu zo’n 35 medewerkers. Alle 35 mensen vanuit Tilburg gaan in principe mee naar Vessem en de bestuursvoorzitter verwacht geen gedwongen ontslagen.

Naast de opleidingstak vallen onder Welten Holding ook Capter, dat klantcontact voor banken en verzekeraars verzorgt, Welten detachering en Welten Interim Management. Welten Holding zal een meerderheidsbelang in de nieuwe onderneming hebben en Chris Baelemans een minderheidsbelang.
Mededirecteur Ron Dukers van Dukers & Baelemans blijft na de fusie tot zijn pensioen nog anderhalf jaar actief betrokken bij het bedrijf in een adviserende en commerciële rol.

Reageer op dit artikel