nieuws

Nibud hoopt op medewerking banken bij digitale huishoudboekjes

Branche

Ondanks het verlies van AFAS in de door ING aangespannen zaak, blijft het Nibud hopen dat banken zich in blijven zetten voor het ontwikkelen van een makkelijke en veilige manier waarop klanten inzicht kunnen krijgen in hun financiële situatie.

Nibud hoopt op medewerking banken bij digitale huishoudboekjes

ING eiste via de rechter dat AFAS stopte met het automatisch koppelen van de internetbankieromgeving van ING aan het digitale huishoudboekje van de softwareontwikkelaar. De rechter gaf de bank gelijk, omdat de koppeling in strijd was met de algemene voorwaarden van ING. Maar als het aan het Nibud ligt betekent dat niet meteen dat de deur voor dergelijke innovaties dichtvalt.

Huishoudboekjes
“Het Nibud hoopt dat banken zich ondanks deze uitspraak wel blijven inzetten voor het ontwikkelen van een consumentvriendelijke methode waarbij klanten op een veilige manier inzicht kunnen krijgen in hun bij- en afschrijvingen via onafhankelijke huishoudboekjes waarmee ook begrotingen kunnen worden gemaakt”, schrijft het instituut.

Het Nibud schrijft dat de ontwikkelingen op het gebied van betalen snel gaan en spreekt de hoop uit dat dat banken na gaan denken over manieren waarom klanten makkelijk een overzicht kunnen krijgen. “Het Nibud ziet dat er verschillende systemen in ontwikkeling zijn die het uitwisselen van bankgegevens op een veilige manier mogelijk maakt. Zeker consumenten die bij meerdere banken rekeningen hebben lopen, hebben baat bij het op één plek in de gaten kunnen houden van al hun geldzaken.”

Reageer op dit artikel