nieuws

‘Delta Lloyd en Aegon onderzoeken overname Reaal’

Branche

Delta Lloyd en Aegon zouden zich oriënteren op het overnemen van Reaal. De Telegraaf bericht dat beide verzekeraars externe adviseurs in dienst hebben genomen om een bod uit te werken op de genationaliseerde concurrent.

‘Delta Lloyd en Aegon onderzoeken overname Reaal’

Delta Lloyd zou Ference Lamp, voormalig CFO van Reaal, in de arm hebben genomen. Lamp is nu actief voor zakenbank Bank of America/Merrill Lynch. Ook Aegon zou adviseurs hebben ingehuurd. Daarmee heeft ASR er enkele concurrenten bij. ASR onderzoekt samen met investeringsmaatschappij CVC Capital de mogelijkheid om een bod te doen op Reaal.

Geen must have
Bestuursvoorzitter van Delta Lloyd Niek Hoek liet eerder weten dat de verzekeraar naar een overname van Reaal zou kijken, maar dat de overname niet nodig zou zijn om succesvol te zijn. Bij het presenteren van de cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar voegde hij daaraan toe dat een overname geen ‘must have’ is. Alex Wynaendts van Aegon zei dat hij Aegon in Nederland liever autonoom door ziet groeien en dat hij het risico dat Reaal bij een concurrent belandt voor lief neemt.

Reageer op dit artikel