nieuws

CDFD neemt slechts 30% van PE-actualiteiten over

Branche

Een kleine 30% van de door de markt aangedragen 126 PE-actualiteiten zijn opgenomen in het conceptadvies, dat de PE-commissie van het CDFD heeft vastgesteld voor het PePlus-overgangstraject vanaf 1 januari 2015. Marktpartijen hebben nu tot 5 september de gelegenheid om te reageren op het conceptadvies Wft PE-actualiteiten 2015.

De PE-commissie heeft in het conceptadvies per Wft-module actuele onderwerpen beschreven. Financiële dienstverleners en opleidings- en exameninstituten konden tot eind juli input leveren voor de PE-actualiteiten. Meer dan 70% van de onderwerpen is niet opgenomen in het conceptadvies. Vooral omdat het volgens de commissie actualiteiten betrof die “onvoldoende gewicht hebben om opgenomen te worden in de PE-actualiteiten en dus niet een onderwerp kunnen zijn van PEplus-examinering vanaf 1 januari 2015.” Andere redenen om onderwerpen niet op te nemen, waren o.a.:

  • dat het ‘voorgenomen’ wetswijzigingen betrof;
  • dat het onderwerpen waren over maatschappij-specifieke of -generieke productinformatie;
  • dat het om actualiteiten ging die ouder dan één jaar zijn.

Na de marktconsultatie brengt het CDFD uiterlijk op 20 september een advies uit aan het ministerie van Financiën. Het is de bedoeling dat het ministerie voor 1 oktober laten weten of en in hoeverre het advies wordt overgenomen.

Vanaf 1 januari 2015 worden de nieuwe actualiteiten in de examens opgenomen in de PEplus-examens en in de reguliere Wft-examens.

Documenten

CDFD consultatiedocument Wft PE-actualiteiten 2015

Terugkoppelingsdocument CDFD over PE-actualiteiten 2015

Reageer op dit artikel