nieuws

SNS Reaal zet verkoop verzekeringstak in gang

Branche

SNS Reaal is begonnen met het voorbereiden van de verkoop van de verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten. De financiële instelling meldt in een persbericht dat het J.P. Morgen, ABN Amro en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek in de hand heeft genomen om het proces te begeleiden.

SNS Reaal zet verkoop verzekeringstak in gang

“Nu de Tweede Kamer heeft ingestemd met de brief van de minister over het verkoopproces van de verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal is het tijd om de volgende stap te zetten”, zegt bestuursvoorzitter Gerard van Olphen. “Wij brengen alles in gereedheid voor de verkoop van onze verzekeringstak. Daarbij wegen wij zorgvuldig de belangen af van de Nederlandse belastingbetaler, onze klanten, onze medewerkers en de andere stakeholders.”

De splitsing van bank en verzekeraar is volgens SNS Reaal al in volle gang. De verzekeringsactiviteiten van Reaal gaan verder onder de naam Vivat, onthulde am vorige maand al. De nieuwe directies van de verzekeraar werden ook al benoemd. Wim Henk Steenpoorte (foto), voorzitter van Vivat: “De sterke merken van Vivat Verzekeringen zijn volop in ontwikkeling. Daar gaan wij op volle kracht mee verder, aangezien klanten, medewerkers en aandeelhouders, alsook de nieuwe eigenaar, daar baat bij hebben.”

Reageer op dit artikel