nieuws

Independer filtert op type adviseur en adviesmethode

Branche

Independer voert een paar wijzigingen door in de voorselectie voor gebruikers van de Hypotheekadviesvergelijker. Bezoekers kunnen nu kiezen door wat voor soort adviseur, bank of onafhankelijke, ze zich willen laten adviseren en op welke manier ze benaderd willen worden.

Independer filtert op type adviseur en adviesmethode

Die laatste optie houdt in dat de bezoekers kunnen kiezen of ze een adviseur willen die kantoor houdt, een adviseur die bij hen thuis komt of een adviseur die enkel via webcam of de telefoon werkt. Joop Cohen, manager bancaire producten van Independer: “Vanaf het moment dat het provisieverbod is ingegaan, hebben we gezien dat veel hypotheekadviseurs andere bedieningsconcepten inzetten, zoals adviesgesprekken via de webcam. Maar we merkten dat klanten niet altijd op die vernieuwende concepten zitten te wachten. Daarom stellen we voortaan extra vragen op de site.”

Onafhankelijke of bankadviseur
Een andere wijziging voor de bezoekers van Independer is dat zij voortaan vooraf kunnen kiezen of zij advies van een bank of verzekeraar of zich tot een onafhankelijke adviseur willen wenden. “Independer vindt het belangrijk dat mensen weten dat er verschil is tussen het advies van een bank of verzekeraar en dat van een onafhankelijk tussenpersoon”, schrijft de vergelijker.

Reageer op dit artikel