nieuws

Dijsselbloem: ‘ING overweegt geenszins hoofdkantoor te verhuizen’

Branche

In een kort en bondig briefje schrijft minister Dijsselbloem aan Arnold Merkies (SP) dat ING “geenszins overweegt” delen van haar hoofdkantoor te verhuizen naar Londen of Frankfurt.

Dijsselbloem: ‘ING overweegt geenszins hoofdkantoor te verhuizen’

Het Financieele Dagblad meldde recent dat ING broedt op de mogelijkheden om stafdiensten en andere onderdelen van het hoofdkantoor te verplaatsen naar Londen of Frankfurt. Het strenge Nederlandse bonusbeleid en de hogere solvabiliteitseisen zouden hier redenen voor zijn. Merkies (SP) wilde weten of de minister van Financiën dat kon bevestigen.

Dijsselbloem: “Nee, dat kan ik niet bevestigen. Ik heb naar aanleiding van de berichtgeving in het FD contact gehad met ING en de bank heeft mij laten weten geenszins te overwegen het hoofdkantoor of delen daarvan naar het buitenland te verplaatsen.”

Merkies wilde ook weten of de minister het wenselijk vindt wanneer een bank die staatssteun heeft gekregen, aanstalten maakt om Nederland (deels) te verlaten. De minister: “Zoals hiervoor aangegeven, is een verhuizing van het hoofdkantoor van ING of delen daarvan niet aan de orde.”

Reageer op dit artikel