nieuws

Baeten in zaak Lindhout: ‘In mijn rol kun je niet alle dossiers bekijken’

Branche

Baeten in zaak Lindhout: ‘In mijn rol kun je niet alle dossiers bekijken’

In het vermoedelijk laatste getuigenverhoor in de zaak die intermediair Jos Lindhout heeft aangespannen tegen ASR werd vandaag in de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht ASR-topman Jos Baeten als getuige opgeroepen. Veel nieuwe informatie leverde het verhoor niet op.

Baeten verklaarde namelijk tot voor kort niet op de hoogte te zijn geweest van het dossier. Baeten: “Ik ben nooit betrokken geweest bij de zaak waar deze kwestie over gaat.” Wel heeft hij het dossier binnen het bedrijf laten onderzoeken. “Ik heb recent een aantal nieuwe mensen binnen het bedrijf met een frisse blik naar de zaak laten kijken om te kijken of iets in een ander daglicht kwam.” Baeten beschikte zelf niet over de tijd om in de zaak te duiken: “In mijn rol kun je niet alle dossiers bekijken.”

Beumer
Lindhout had Baeten opgeroepen in zijn zoektocht naar de eindverantwoordelijk in de periode dat zijn zaak speelde. Het draait hierin om de onrechtmatige en onoorbare druk die Rob Beumer, destijds directeur van Asam, Lindhout in 2003 zou hebben opgelegd om zijn adviesbedrijf PSL Groep in 2003 voor het symbolische bedrag van €1 te verkopen aan Hestia. Lindhout wilde weten of Beumer aan Baeten rapporteerde. Baeten erkende dat dit het geval was in “een deel van 2007 en 2008”. Omdat de bestuursvoorzitter van ASR verklaarde niet van de zaak op de hoogte te zijn geweest, achtte Lindhouts advocaat Hugo Nieuwenhuis verdere vragen overbodig.

Naast Baeten werd ook Oskar de Waal, voormalig zakenpartner van Lindhout, als getuige opgeroepen. De Waal kon bevestigen dat Lindhout samen met hem in gesprekken met Beumer een bod van € 2,2 mln had uitgebracht op aandelen van Hestia, waaraan Lindhout in eerste instantie PSL had verkocht. Het bod werd niet aangenomen en kort daarna ging Hestia failliet.

Bodemprocedure
Met de verhoren van Baeten en De Waal komt er een einde aan een reeks getuigenverhoren die in deze zaak zijn gevoerd. Lindhout: “Niemand weet iets of men heeft geheugenverlies. Niemand weet blijkbaar iets bij ASR. Ik heb vijftien mails naar Baeten gestuurd om de situatie onder de aandacht te brengen, ik kan me niet voorstellen dat hij die niet gelezen heeft.” De volgende stap die Lindhout gaat zetten is waarschijnlijk het starten van een bodemprocedure: “We zullen gaan evalueren, maar het zal ongetwijfeld naar een bodemprocedure gaan.”

Reageer op dit artikel