nieuws

Ageas stapt naar de Hoge Raad om Fortis-claim

Branche

Ageas, de rechtsopvolger van Fortis, gaat naar de Hoge Raad om in beroep te gaan tegen het oordeel van het gerechtshof in Amsterdam. Dat oordeelde dat Fortis in 2008 beleggers heeft misleid met onvolledige informatie. De schade zou volgens Adriaan de Gier, advocaat van de beleggers, minstens € 200 mln zijn.

Ageas stapt naar de Hoge Raad om Fortis-claim

“Na een gedetailleerde doorlichting van het vonnis heeft Ageas besloten om in cassatieberoep te gaan bij de Nederlandse Hoge Raad”, schrijft de Belgisch-Nederlandse verzekeraar op zijn website. Voorganger Fortis zou volgens het gerechtshof beleggers misleidend en onvolledig hebben geïnformeerd. Na de eerste reddingsoperatie van de overheid berichtte Fortis in de media er sterker dan ooit voor te staan. Een misleidend signaal waarmee beleggers op het verkeerde been werden gezet, volgens het gerechtshof.

130 miljoen
Ondanks het cassatieberoep zet Ageas wel een voorziening van € 130 mln opzij om in de toekomst eventueel slachtoffers tegemoet te komen. De verzekeraar schrijft: “Hoewel op heden in de huidige procedures geen vaststelling van schade is gebeurd, vindt Ageas het passend om een voorziening van € 130 mln aan te leggen op basis van zijn interpretatie van de bepalingen van het arrest en met inachtneming van de in de markt algemeen gebruikte methodes en assumpties.”

Reageer op dit artikel