nieuws

AFAS moet koppeling naar ING verwijderen

Branche

Het online huishoudboekje van softwareontwikkelaar AFAS mag geen automatische koppeling naar internetbankieren van ING bevatten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist.

AFAS moet koppeling naar ING verwijderen

ING Bank had een kort geding aangespannen tegen het online huishoudboekje AFAS Personal. De bank eiste dat de softwareontwikkelaar stopt met de automatische koppeling tussen de internetbankieromgeving van ING en het huishoudboekje. Gebruikers moeten via AFAS inloggen bij ING, daarna worden hun gegevens automatisch verwerkt in het huishoudboekje. ING zegt dat daardoor een veiligheidsrisico ontstaat en dat ze klanten niet toestaat hun inloggegevens op sites van derden in te toetsen.

Volgens de rechter is de automatische koppeling in strijd met de algemene voorwaarden van ING. Ook stelt de rechter dat AFAS haar diensten kan aanbieden zonder automatische koppeling. Dat het handmatig downloaden en uploaden van transactiegegevens omslachtig is, is onvoldoende zwaarwegend, aldus de rechtbank in het kort geding.

Reageer op dit artikel