nieuws

‘Te vroeg voor evaluatie provisieverbod’

Branche

Verbondsdirecteur Leo de Boer vindt dat het vooralsnog te vroeg om het provisieverbod te evalueren. Het vergt volgens De Boer meer tijd om de effecten van een dergelijke ‘cultuuromslag’ onder de loep te nemen. Dat zei De Boer op de bijeenkomst ‘Distributie met en zonder advies: de klant bepaalt’. 

‘Te vroeg voor evaluatie provisieverbod’

“We zitten dit jaar in de kijk- en luisterstand”, waren de woorden van de directeur. “We kijken vooral hoe het provisieverbod uitpakt in de praktijk, want het is nog veel te vroeg om nu al te evalueren. De afgelopen jaren hebben we vooral ingezet op een goed regelgevend kader. Nu treden we iets meer op de achtergrond, simpelweg omdat een cultuuromslag tijd nodig heeft.” De Boer benadrukte wel dat het Verbond een voorstander is van het provisieverbod

Goed advies waardevol
Ook al vond De Boer het nog te vroeg om het provisieverbod te evalueren, één oordeel durfde hij wel te geven. “Een van de angsten bij de invoering was dat consumenten financieel advies in de wind zouden slaan en massaal voor execution only zouden kiezen. Dat is niet gebeurd en dat is een teken dat een goed advies waarde heeft.”

Reageer op dit artikel