nieuws

Provisieverbod 2.0: keurmerk voor ‘progressieve kantoren’

Branche

Vollebregt Verzekeringen, een kantoor voor uitvaartverzekeringsadvies en -bemiddeling heeft het keurmerk Provisieverbod 2.0 gelanceerd. “Dit keurmerk zal vanaf heden door progressieve financiële dienstverleners gevoerd worden. De consument kan aan het keurmerk zien dat hij te maken heeft met een adviseur die niet achter de feiten aanloopt maar behoort tot de avant-garde.”

Provisieverbod 2.0: keurmerk voor ‘progressieve kantoren’

Het kantoor kwam al eerder met de website provisieverbod.nl. Deze site bevat informatie voor consumenten en wil de dialoog over het provisieverbod faciliteren. Volgens eigenaar Maurice Vollebregt is het provisieverbod nog lang niet af. “Zolang verzekeringsmaatschappijen andere oneigenlijke instrumenten in handen hebben om de onafhankelijkheid en de adviesvrijheid van zelfstandige adviseurs aan te tasten, zoals het weigeren medewerking te verlenen aan portefeuilleoverdrachten, is er nog genoeg werk aan de winkel.”

Keurmerk
Om aan de consument te laten weten dat hij te maken heeft met een progressieve adviseur, heeft provisieverbod.nl nu een keurmerk gelanceerd. Financiële dienstverleners mogen het voeren als zij het gedachtegoed van de site onderschrijven zoals het scheiden van advies en afsluiten, het loslaten van ‘verouderde en vaak louter geld-gedreven ideeën en werkmethoden’ en uitbreiding van het verbod naar schadeverzekeringen.

Doorn in het oog
Het is Maurice Vollebregt een doorn in het oog dat hij in deze tijd van rolontvlechting en provisieverbod toch nog afhankelijk is van een samenwerkingsovereenkomst. In de am die aanstaande vrijdag op de mat valt vertelt hij daarover in de rubriek Het Consult waarin een intermediair een vraag mag voorleggen aan een deskundig panel. De vraag dit keer: wat als aanbieders samenwerking weigeren?

Reageer op dit artikel