nieuws

Nationale-Nederlanden binnen twee maanden op de beurs

Branche

Nationale-Nederlanden binnen twee maanden op de beurs

ING heeft de intentie uitgesproken om zo snel mogelijk verzekeringstak Nationale-Nederlanden naar de beurs te brengen. Binnen twee maanden, als de marktomstandigheden het toelaten, wil het bedrijf een notering van een minderheidsbelang gerealiseerd hebben.

Het plan rolt zich verder zo uit dat voor voor het einde van 2015 meer dan de helft van NN afgestoten moet zijn. Voor het afstoten van 100% van de verzekeraar is eind 2016 als termijn gesteld. Dit is in lijn met de tijdsspanne die ING heeft afgesproken met de Europese Commissie.

Aziatische steun
ING bevestigde nogmaals dat het financiële steun zal ontvangen van drie Aziatische investeerders RRJ Capital, Temasek en SeaTown. Zij zullen in totaal € 1,275 mld investeren tijdens de beursgang van NN.  CEO van ING, Ralph Hamers (foto), is tevreden met de te zetten stappen: “Met deze stap hebben we de herpositionering van ING als pure bank voor een groot deel afgerond. Voor NN Group is het een belangrijke stap in de reis om een opzichzelfstaand bedrijf te worden. Ik feliciteer NN Group met de vooruitgang die zij hebben geboekt in het voorbereiden van de toekomst.

De beursgang zou NN tot € 2 miljard euro op moeten leveren en het bedrijf op € 8 mld moeten waarderen, stelde persbericht Bloomberg onlangs.

Reageer op dit artikel