nieuws

Hanzehogeschool stopt vooralsnog met Wft-examens

Branche

Hanzehogeschool Groningen vindt het op dit moment onverantwoord om Wft-examens via de landelijke examenbank aan te bieden. Dat schrijft de hogeschool in een brief aan studenten Financial Service Management (FSM) en de minor Bank- en Verzekeringswezen.

Hanzehogeschool Groningen vindt de kwaliteit van de examinering onder de maat en heeft besloten om vervangende schoolexamens aan te bieden totdat er een “passende oplossing” is voor de Wft-examens. De Hogeschool meldt dat ze weer gebruik gaan maken van de Wft-examenbank “als de landelijke examens voldoen aan onze eigen kwaliteitseisen.” Daarover vindt op dit moment landelijk overleg plaats, aldus de instelling.

De vervangende schoolexamens geven geen recht op Wft-certificaten. Die zijn wel vereist voor het bachelordiploma FSM. Studenten die stage lopen, mogen wel klantcontact hebben. Zij beschikken doorgaans al wel over het diploma Wft-Basis.

Ervaringsloket Wft
Gisteren kwamen de brancheorganisaties met het bericht dat zij een Ervaringsloket Wft opzetten waar deelnemers hun ervaringen kunnen melden.

Reageer op dit artikel