nieuws

Baanverlies bij Legal & General

Branche

Legal & General heeft medio april een forse reorganisatie in gang gezet. Dit meldt vakbond De Unie vandaag op zijn website. In een reactie op de berichtgeving meldt algemeen directeur Arno Dolders dat de verzekeraar afgelopen dinsdag

Baanverlies bij Legal & General

 25 medewerkers (13%) van de in totaal 185 medewerkers, ontslag heeft aangezegd.

De reorganisatie bij Legal & General treft het komende anderhalf jaar achttien medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd en zeven medewerkers met een tijdelijk contract. Dat Legal & General afgelopen week aankondigde zich terug te trekken als aanbieder van bankspaarproducten is een van de redenen, bevestigt Arno Dolders.

De Unie hoorde onlangs dat er een forse reorganisatie speelt bij Legal & General, meldt de vakbond op zijn website. Volgens de vakbond had Legal & General op het moment van de adviesaanvraag in april ook met de vakbond moeten overleggen. “Het bedrijf heeft ervoor gekozen met de ondernemingsraad tot afspraken te komen en de vakbonden buitenspel te houden. Wij vinden dat het bedrijf in strijd met de cao gehandeld heeft en betreuren het dat het proces zo is verlopen.”

Inmiddels heeft de vakbond een gesprek gevoerd met Legal & General over de reorganisatie en het sociaal plan. Om de onrust in het bedrijf niet te vergroten heeft de vakorganisatie ervoor gekozen om de gemaakte afspraken met de OR intact te laten, aldus De Unie.

Reageer op dit artikel