nieuws

Achmea stopt met fitnesscentra

Branche

Achmea stoot haar fitnesscentra af. Een aantal van deze Health Centers draait al jaren negatief. Het hoofdkantoor en twaalf locaties worden gesloten. Dat betekent een verlies van 126 fulltime arbeidsplaatsen. Negentien vestigingen worden verkocht aan Fitland.

Achmea stopt met fitnesscentra

Achmea is in 2000 gestart met fitnesscenters in eigen beheer. De afgelopen jaren is de fitnessmarkt echter ingrijpend veranderd, zegt de verzekeraar. “De markt is verzadigd en wordt gekenmerkt door een sterke concurrentie op prijs als gevolg van de opkomst van budgetketens.” Dit in combinatie met de aanhoudende negatieve financiële resultaten waren aanleiding het beleid van eigen fitnesscentra te herijken.

Arbeidsplaatsen
Enig aandeelhouder Achmea stoot de Health Centers, die in een apart bedrijf zijn ondergebracht, daarom volledig af. Het hoofdkantoor en 12 Health Centers worden gesloten. Deze sportscholen draaien al langjarig negatief. “Langer doorgaan was niet verantwoord”, zegt Achmea. De sluiting betekent dat er 126 full time arbeidsplaatsen komen te vervallen. Dit betreft ongeveer 450 medewerkers, waarvan het merendeel parttime werkt. Voor klanten wordt een alternatieve oplossing in de omgeving gezocht, aldus Achmea.

Fitland
Er worden 19 vestigingen verkocht aan Fitland. Partijen hebben daarvoor vandaag een intentie-overeenkomst gesloten. Vorig jaar is Achmea Health Centers al een samenwerking aangegaan met Fitland. “De verkoop is een logische volgende stap, waardoor Fitland de grootste kwaliteitsketen op het gebied van fitness wordt.” De verkoop heeft geen personele gevolgen voor de medewerkers van de betreffende Health Centers. Klanten kunnen blijven sporten in hun fitnesscenter.

Reageer op dit artikel