nieuws

MENA-regio biedt zakelijke kansen

Branche

Een bredere dekking

MENA-regio biedt zakelijke kansen

Voor de meeste zakelijke reizigers uit de MENA-landen is de kennis over reisverzekeringen beperkt tot een Schengen-verzekering. Dit is een verplichte verzekering die reizigers dekking biedt voor medische kosten en repatriëring tot een bedrag van € 30.000. De polis wordt meestal gekocht bij een reisbureau, samen met een vliegticket en visum. Als iemand geen Schengen-verzekering heeft, mag hij niet reizen.

ACE probeert de focus op het Schengen-model te verleggen naar een jaarlijkse dekking waarbij in het bijzonder wordt gelet op de risico’s die zich in opkomende markten zoals in de MENA-landen voordoen.  “Conventionele verzekeringen bevatten meestal een uitsluiting voor oorlogs- of terrorismerisico”, vertelt Wazen. “Maar dat dekken wij en nu hebben we vrijwel geen aanvragen meer voor reisverzekeringen in MENA zonder passieve oorlogs- of terrorismedekking.”

Zakelijke reizigers kunnen deze risico’s enigszins beperken door landen te mijden waar veel ontvoeringen voorkomen, of waar een oorlog woedt (bijvoorbeeld in Syrië). Iedereen die in landen met een hoger risico verblijft zou alleen op en neer mogen reizen tussen hotel en kantoor, en zich aan een vooraf geplande agenda moeten houden, raadt Wazen aan.

De risico’s waar zakelijke reizigers in MENA en daarbuiten mee te maken kunnen krijgen, zijn zeer divers. Met een wereldwijd verzekeringsprogramma dat zowel lokale polissen als een overkoepelende polis omvat, kunnen multinationals hun werknemers adequate bescherming garanderen wanneer dat nodig is.

U kunt het complete Engelstalige artikel hier lezen.

 

Reageer op dit artikel