nieuws

Beursgang Scheringa stap dichterbij

Branche

De beursgang van Dirk Scheringa’s nieuwe bedrijf, Credit Sales Factoring, is vandaag een stap dichterbij gekomen. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Lavide, het beursgenoteerde bedrijf dat Scheringa wil overnemen, is een schikking die aandelen uitkeert aan Mieger Adviesburo goedgekeurd.

Beursgang Scheringa stap dichterbij

Tussen Lavide en Mieger liep sinds 2006 een conflict. Mieger is inmiddels failliet gegaan, maar advocaat Adriaan de Gier (foto) procedeerde verder. Als gevolg van de vandaag getroffen schikking krijgt de curator van Mieger 1.150.000 aandelen van Lavide in handen, een belang van 66,67%. Dit komtin handen van De Gier. “De curator van Mieger heeft Lavide voorts medegedeeld dat de advocaat van de curator van Mieger – de heer De Gier – de vordering van de curator op Lavide volledig zal overnemen, via de door hem gecontroleerde investeringsvennootschap Farsa Investments BV.

Afspraken
De Gier had met Scheringa al afspraken gemaakt om CS Factoring via een zogenaamde omgekeerde overname naar de beurs te brengen. “De achterliggende gedachte is dat we via de beurs méér en goedkopere funding kunnen aantrekken”, zei Scheringa tegen Follow the Money over zijn mogelijke beursgang. Het enige obstakel was nog de vraag of de aandeelhouders in zouden stemmen met de overdracht richting De Gier. De advocaat voorzag eerder deze week al weinig problemen, vertelde hij aan Follow the Money: “De huidige aandeelhouders hebben ook niet veel te verliezen, want ze zijn nu eigenaar van een bedrijf met negatief eigen vermogen.”

Reageer op dit artikel