nieuws

Niek Hoek uiterlijk in 2015 met vervroegd pensioen

Branche

Niek Hoek uiterlijk in 2015 met vervroegd pensioen

Delta Lloyd heeft bekendgemaakt dat bestuursvoorzitter Niek Hoek uiterlijk in mei 2015 met vervroegd pensioen zal gaan. Tot die tijd zal hij zijn nog onbekende opvolger in gaan werken.

Het terugtreden van Hoek zal uiterlijk rondom de Algemene vergadering van Aandeelhouders in mei 2015 plaatsvinden. Door het vertrek nu al aan te kondigen, wil Hoek ruimte creëren voor een zorgvuldig wervings- en inwerkingsprocedure van zijn opvolger. Voor die positie komen zowel interne als externe kandidaten in aanmerking.

Gemengde gevoelens
Hoek zegt gemengde gevoelens te hebben over zijn pensionering, maar met voldoening terug te kijken op zijn periode als bestuursvoorzitter van Delta Lloyd: “In de wetenschap dat de basis van Delta Lloyd sterk en kwalitatief goed is, vind ik dit een goed moment voor een zorgvuldige overgang en kondig ik vandaag aan het komende jaar een stap terug te doen om mij meer op bestuurlijke en persoonlijke zaken te kunnen richten.”

Hoek was sinds 1997 in dienst bij Delta Lloyd als lid van de Raad van Bestuur. Sinds 2001 was hij bestuursvoorzitter. Zijn contract voor onbepaalde tijd zal ontbonden worden, Hoek vertrekt per 30 juni 2015 op basis van vervroegde pensioenering. Delta Lloyd zal hem een overbrugging toekennen ter compensatie van het tekort aan pensioenopbouw en het wegvallen van het overeengekomen overbruggingspensioen. Het gaat om een maximumbedrag van een basisjaarsalaris (€ 800.000).

Reageer op dit artikel