nieuws

Natuurherstel Sint-Pietersberg wordt tastbaar met webcam

Branche

Moeder en kinderen Oehoe, de grootste uil ter wereld, zijn vanaf nu 24/7 online te volgen. Natuurmonumenten en de Vogelbescherming hebben met hulp van ACE de handen ineengeslagen om de broedtijd van de uil vast te leggen, waardoor moeder en haar jongen nu 24 uur per dag te volgen zijn. De webcam staat in de buurt van het nest in de Oehoevallei op de Sint-Pietersberg in Maastricht.

Natuurherstel Sint-Pietersberg wordt tastbaar met webcam

 De oehoes zijn te zien op www.natuurmonumenten.nl/oehoe en op www.beleefdelente.nl. Iedere dag zijn de hoogtepunten van die dag terug te zien in korte filmpjes. Over een kleine maand zullen de jongen waarschijnlijk uitvliegen.

 Oehoevallei

 De Oehoevallei op de berg in Maastricht wordt steeds meer dé ideale leefomgeving voor de oehoe. Aan de hand van de camerabeelden hoopt Natuurmonumenten het voedselaanbod en de herkomst van dat voedsel voor de jongen beter te kunnen onderzoeken.  De installatie van de webcams, zonnepanelen en infraroodlampen maken onderdeel uit van een breder project  dat gesponsord wordt door ACE om het unieke natuurgebied op de Sint-Pietersberg te herstellen.

Foto: Paul Voskamp

Reageer op dit artikel