nieuws

Lex Hoogduin nieuwe voorzitter rvc Welten

Branche

Lex Hoogduin wordt per direct de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van opleidingsinstituut Welten. Daarmee wordt hij de opvolger van Wim van den Goorbergh, die na elf jaar afscheid neemt van Welten.

Lex Hoogduin nieuwe voorzitter rvc Welten

Hoogduin is hoogleraar aan zowel de Universiteit van Amsterdam als de Rijksuniversiteit Groningen en gasthoogleraar aan de Duisenberg School of Finance. Tussen 2009 en 2011 was hij directeur van De Nederlandsche Bank. Hoogduin was in beeld om Nout Wellink op te volgen als president van DNB, maar vertrok toen Klaas Knot die functie toegewezen kreeg.

“Welten voelde meteen goed bij de eerste contacten”, zegt Hoogduin over zijn benoeming. “Voor mij komen in deze rol drie aandachtsgebieden die mij zeer boeien bij elkaar: de financiële sector, onderwijs en persoonlijke ontwikkeling en toezicht houden. Ik hoop met mijn achtergrond een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Welten.”

Reageer op dit artikel