nieuws

Financiële Makelaar neemt 100 adviseurs bij de neus

Branche

Financiële Makelaar neemt 100 adviseurs bij de neus

Serviceprovider De Financiële Makelaar heeft een kleine 100 aangesloten kantoren in het ootje genomen met het bericht dat – in samenwerking met een grote bank – hypotheekklanten het verlies op de verkoop van hun woning konden financieren tot 35% van de marktwaarde. Dat bleek een 1 aprilgrap. Wel biedt de inkoopcombinatie vanaf vandaag een Verlieskrediet.

Het Verlieskrediet is een persoonlijke lening met een looptijd van 10 jaar voor de financiering van het verkoopverlies op de woning, gebaseerd op de nieuwe woonlasten. De werkelijke lasten van het krediet mogen worden meegenomen in de inkomenstoets voor de maximale hypotheek. “Doordat het Verlieskrediet los wordt afgesloten, kan de nieuwe hypotheek gewoon met NHG worden afgesloten. Het verlieskrediet telt in dat geval ook niet mee voor de maximale kostengrens. Daarnaast maakt het niet uit via welke bank de hypotheek is of wordt afgesloten en of hoe hoog het verkoopverlies is. Er geldt geen maximering ten opzichte van de waarde van de woning, er geldt alleen een inkomenstoets”, licht De Financiële Makelaar toe.

Diverse banken, waaronder Syntrus Achmea, Woonfonds en Delta Lloyd, hebben inmiddels akkoord gegeven voor de constructie.

Reageer op dit artikel