nieuws

D & O: Intermediair voorstander van vergoeding bij betalingsachterstand

Branche

Volgens een spoedonderzoek van Bureau D & O is het gros van het intermediair een voorstander van de plannen van minister Dijsselbloem om het provisieverbod te omzeilen in het geval van betalingsachterstanden bij hypotheken. Bijna 75% van de driehonderd ondervraagde tussenpersonen liet weten dit voorstel positief te beoordelen.

D & O: Intermediair voorstander van vergoeding bij betalingsachterstand

Daarnaast werd het intermediair gevraagd hoeveel tijd zij nodig denken te hebben om een klant met betalingsproblemen te helpen bij het geven van inzichten en mogelijkheden om de problemen in de hand te houden. Enkele uitschieters daargelaten kwam het gemiddelde uit op 3,69 uur, waarvoor de adviseurs gemiddeld een vergoeding van € 343 passend vinden.

Level playing field
Bureau D & O vindt zelf dat Dijsselbloem goed doet met dit voorstel. “Bureau D & O is van oordeel dat de minister met dit besluit een belangrijke en positieve stap zet naar een versnelde ondersteuning van de velen consumenten met (voorzienbare) betalingsachterstanden rondom hypothecair krediet. Maar ook bijdraagt aan een level playing field tussen directe aanbieders en zelfstandige adviseurs/bemiddelaars.”

Reageer op dit artikel