nieuws

AFM roept op om DVD duidelijk zichtbaar op website te zetten

Branche

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft uit eigen onderzoek geconcludeerd dat financieel dienstverleners niet allemaal hun dienstverleningsdocument (DVD) duidelijk zichtbaar op de website hebben geplaatst. Zo’n 30% had het document überhaupt niet beschikbaar gemaakt op de website.

AFM roept op om DVD duidelijk zichtbaar op website te zetten

De AFM heeft die laatste groep gewezen op hun wettelijke plicht om de DVD op hun website te plaatsen. Daarnaast roept de toezichthouder financieel dienstverleners die het DVD wel op hun website geplaatst hebben, deze ook zichtbaar op hun website te plaatsen. De AFM biedt enkele handvatten aan waarmee dienstverleners hun DVD goed zichtbaar kunnen plaatsen.

De toezichthouder rekent erop dat bij nieuw onderzoek alle financieel dienstverleners hun DVD wel zichtbaar op de website hebben geplaatst. “De toezichthouder gaat ervan uit dat alle financieel dienstverleners hun DVD beschikbaar hebben op de website en zal bij nieuw onderzoek ook kijken naar websites die nu niet in de steekproef zaten. De AFM verwacht dat de beschikbaarheid van het DVD is verbeterd bij nieuw onderzoek.”

Reageer op dit artikel